Make-up tips

Vraag & Antwoord: Donkere kringen verbergen met concealer

Met concealer kunnen donkere kringen onder de ogen worden bedekt en krijgt het gezicht een mooie lift. Er zijn verschillende soorten concealer: vloeibare, stick of cream. Onder uw ogen kunt u het beste een concealer gebruiken die één of twee tinten lichter dan uw eigen huidskleur is, bij voorkeur met een glanzende finish. Voordat u de concealer aanbrengt is het belangrijk om uw huid te verzorgen met een goede crème. Dit zorgt er voor dat uw huid wordt gehydrateerd en dat de concealer egaal kan worden aangebracht. Breng daarna de concealer aan in een omgekeerde driehoek onder uw ogen. Zo worden de donkere kringen verborgen en wordt het liftende effect gecreëerd.

Vraag & Antwoord: Hoe gebruik ik een primer?

Een primer is de basis voor uw make-up, het vormt een laag tussen uw huis en de make-up. Hierdoor blijft uw make-up beter zitten gedurende de dag, wordt uw huid gladder en lijntjes en grove poriën worden vermindert. Als u geen foundation of concealer gebruikt is een primer niet per se noodzakelijk, maar het kan er wel voor zorgen dat uw huid er gedurende de dag mooi uit blijft zien. Als uw huid gedurende de dag gaat glimmen kan een primer dit ook tegen gaan. Let wel op de bestanddelen van een primer, niet elke huid reageert hetzelfde op dezelfde soort primer. U kunt u in de winkels laten adviseren over het beste product voor uw huid. Mocht u gevoelig zijn voor siliconen, dan kunt u het beste primers met siliconen vermijden.

 

Voordat u de primer aanbrengt is het belangrijk dat u uw huid goed verzorgt met een dagcrème. Gebruik van de primer ongeveer de hoeveelheid van een erwt en breng dit aan op het midden van het gezicht. Hiervoor kunt u een make-up spons, kwast of uw handen gebruiken. Vervaag het product naar de buitenkant van uw gezicht toe, zodat er een egale laag primer het gezicht bedekt. Nadat u de primer laat opdrogen kunt u de foundation aanbrengen.

Vraag & Antwoord: Wat doet een serum?

Gezichtsserum is een dunne vloeistof met zeer geconcentreerde ingrediënten om de huid extra te verzorgen. Een serum is bedoeld om naast de dagelijkse dag- en nachtverzorging te gebruik en kan door zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden worden gebruikt. Een serum is bedoeld om de algehele conditie van de huid te verbeteren. Het kan ook helpen bij een specifiek huidprobleem, door bijvoorbeeld het vochtgehalte in de huid te herstellen. Doordat een serum bestaat uit kleinere moleculen dan een crème kan het dieper in de huid door dringen om de huid extra te verzorgen. U kunt een serum voor het gebruik van uw crème aanbrengen op een schoon gezicht. Er is maar weinig product nodig, omdat een serum heel geconcentreerd is. Met het gebruik van een serum ziet u snel resultaat, al na een week kan de huid er een stuk beter uitzien. Laat u in een van de winkels adviseren over het serum dat bij uw huid past.